Att städa är aldrig roligt, det är ett återkommande jobb och ibland verkar dammtussarna ta över hela hemmet. Finns det sätt att skära ned på städningen utan att bo i kaos? Självklart!

Städa smart

När du ska städa gäller det att städa smart och välja sina strider. De viktigaste rummen att städa är badrum och kök, det är där som mest damm och bakterier kan samlas. Om du tar för vana att torka av diskbänken efter varje middag och använder diskmaskinen kommer städdagarna att vara enklare. I badrummet kan du förvara en trasa och en microfiberduk, då kan du torka av handfat och toalett så fort du ser lite damm. Behöver du gå och hämta rengöringsprylar varje gång det ser lite smutsigt ut kommer du hellre att skippa det.För att slippa storstäda behöver du vara mer proaktiv i vardagen. Lägg in kläderna i garderoben innan du går och lägger dig och plocka undan arbeten, pyssel och disk när du är färdig. De som inte behöver städa lika ofta har tänkt igenom sina egendomar och samlar inte på sig onödigt mycket. Det kanske är dags att rensa bland prylarna och göra sig av med det som du inte längre använder?

Hemstäd

Du kan överlämna de större jobben till proffsen och slippa vara den som kånkar på dammsugaren eller moppar golv. Hemstäd finns i hela Sverige, det spelar ingen roll om du bor i Uppsala eller Luleå. Du kan skaffa ett städabonnemang som betalas en gång i månaden. Firman kommer hem till dig 1-4 gånger i månaden och städar, du väljer om de ska komma medan du är på jobbet eller på kvällen. Det går också att skriva mer detaljerade avtal där det står vad som ska göras vid varje eller vartannat besök. Ena gången kanske du bara vill att de dammsuger och andra gången ska de dammsuga och våttorka golvet. Saker som tvätt och fönsterputs brukar kosta extra.