Våren är här och nu kommer festerna. Påsken känns långt borta men det är dags att planera redan nu. Ska du bjuda in är det dags så inte dina gäster åker bort. En middag för flera personer är ofta mycket jobb men planerar du väl går det enklare.

Inbjudan och maten

Det första att tänka på är vem ska du bjuda in. Oftast är det släkten eller vännerna. Varför inte ta med lite av båda, de kan uppskatta det nya sällskapet. Sedan kommer maten, en inbjudan med din meny är bättre. Låt dina gäster längta till påsken hos dig. Med dagens program kan du fixa snygga inbjudningskort i datorn.

Dukningens tema

Duka bordet kan vara enkelt med lite fjädrar och konstägg. Tänk på allergier om du tar in sälg eller andra grenar. Det finns ju många andra dekorationsdetaljer att använda, mycket kan hittas online. Blir det många gäster så tänk på att duka luftigt. Då kan gästerna sätta ned fatet med varm mat när de tar.

Köpa in maten

Det mesta kan du köpa in dagen före. Men kött, speciellt om du ska ha lamm, bör beställas. Det kan du göra i din matbutik eller varför inte hos en slaktare för de finaste bitarna.