Då har ni äntligen flyttat in i det nya huset och det är dags för middag. Första middagen i ett nytt hus brukar alltid vara väldigt speciell. Ni kan till exempel göra det till en festmåltid. Duka snyggt, använda de fina servetterna och ha ljus på bordet.

Planera i förväg

Eftersom ni vet när flytten kommer att ske så kan det vara bra att planera middagen lite i förväg. Se till så att ni har tillgång till tallrikar och bestick till exempel. Det är lätt hänt att de ligger i någon omärkt låda, så det kan vara bra att leta reda på dem i förväg.

Ha ljus och ljusstakar redo samt de där snygga servetterna och kanske en speciell bordsduk. Om gäster kommer på inflyttningsfest så är det bra att ha koll på att ni har både mat och husgeråd så det räcker till alla.

Dock så kanske ni inte vill stå och laga mat direkt efter flytten. Dessutom kanske det är så att ni inte har alla ingredienser tillhanda än. Tänk i så fall på hämtmat eller välj något gott på nätet. Det blir mycket enklare och sen kan ni gå husesyn och bara ha trevligt med era gäster.