I vissa fall så kan det bli betydligt enklare att riva och bygga nytt. Om befintligt hus är i så pass dåligt skick så finns det inga pengar i världen som gör det värt att renovera. Då är det enklare att riva ner och bygga nytt på den tomt som det gamla huset stått på.

Planering är viktigt

Det är lika viktigt att planera för att riva en fastighet som att bygga upp något nytt. Det första som ni ska göra är att ansöka om rivningslov för det som ska bort. Om ni har allt klart med ritningar på er nya bostad så kan ni i samband med att ni ansöker om rivningslov samtidigt ansöker om bygglov för ert nya hem. Ta kontakt med er kommun för att få den information om hur ni ska gå tillväga bäst.

Anlita experter inom området

Det kan underlätta att anlita experter inom rivning för att snabbt och effektivt få ner ett fallfärdigt hus. En rivningsfirma har också oftast de maskiner och verktyg som bäst används för det arbete som ska utföras. Det kan vara en demoleringssax för att snabbt kunna klippa i både trä, betong och armeringsjärn. De har förutom kunskapen som krävs för att riva ett hus också vetskapen om hur man bäst deponerar det material som blir av en rivning.

Bygg upp ert nya hus

När allt är rivet och borta så kanske det endast finns en bottenplatta där det gamla huset stått. Den kanske går att nyttja och gjuta till för att kunna bygga ert nya hus på den palts där den gamla byggnaden stod. Om ni valt ett nyckelfärdigt hus så är det bara att luta er tillbaka i fåtöljen och följa med den resan det är att bygga ett nytt hus. Lycka till oavsett om ni väljer ett nyckelfärdigt eller om ni bygger ert hus själv.