Våra hem är något som alltid är på tapeten och vi kollar gärna upp inredningstips på nätet. Självklart så tänker vi möbler då vi tänker på inredning men det är så mycket mer än så. Här ger vi tips på hur du inreder med belysning.

En genomtänkt ljussättning

Att ha en genomtänk ljussättning i sitt hem betyder mycket. När du börjar tänka på hur du ska möblera ditt hem så är det en fördel att även ha med belysning i din planering. För att få inspiration så kan vi tipsa om att göra ett besök på a-ljus.se som säljer allt inom belysning men också inredningsdetaljer som komplement till det elektriska. Det är viktigt att hitta både harmoni och funktionalitet med sin belysning i hemmet.

Mer belysning i ett stort rum

I ett stort rum så kan det vara en fördel att ha flera ljuspunkter. Även om man har en snygg taklampa så blir detta begränsat i ett stort rum. Därför så finns det fördelar att använda sig av fler lampor i ett rum. Fönster- och golvlampor är också begränsade där de lyser. Ljusramp kan vara något spännande där man kan rikta belysningen och belysa något snyggt i rummet. En tavla exempelvis som man vill se lite extra.

Använda sig av väggbelysning

I ett mindre rum så kan ett rum kännas luftigare om man använder sig av väggbelysning med så kallade uplights. Dessa belyser väggen på ett snyggt sätt och får rummet att kännas större än vad de egentligen är. Det finns många härliga användningsområden av denna typen av belysning.